Recipe

GROENE CURRY MET KIP(KAENG KIAUW WAAN KAI)

By Noos


Warning: A non-numeric value encountered in /home/hellotha/public_html/wp-content/plugins/cooked/templates/views/recipe_grid.php on line 47

Kip met cashewnoten

By Noos

MANGO MET ZOETE KLEEFRIJST.

By Noos

Somtam recept (Thaise (pittige)papaya salade)

Somtam is volgens een recente enquête het populairste gerecht onder Thaise vrouwen, samen Somtam eten betekent veel meer dan alleen maar even eten. Het begint al met het klaar maken van het gerecht en ondertussen lekker kletsen met zijn tweeën of nog wel veel meer..…Iedereen heeft zijn eigen manier van het gerecht maken en er zijn echte specialisten. Vaak wordt het gegeten met kleefrijst of nog meer verschillende gerechten. In Thailand staan er soms wel 4 á 5 verschillende gerechten op tafel tijdens een gewone avondmaaltijd.
De twee populairste Somtam recepten zijn die met ofwel gedroogde garnalen of met gezouten krab/pickled fish(zeer sterke smaak)Somtam met gedroogde garnalen en pinda’s heet Somtam Thai en Somtam met gezouten krab heet Somtam poo De andere ingrediënten zijn nagenoeg gelijk.
Omdat het in Nederland niet zo gemakkelijk is om aan groene Papaya te komen(het hoofdbestanddeel) hebben de Thaise Nederlanders verschillende vervangers bedacht om toch vaker lekker Somtam te kunnen maken. Een beetje groene papaya kost in de toko al gauw 8 tot 12 Euro, dus toch best duur.
Vervangers voor de groene papaya zijn: Winterwortel of Koolrabi. Komkommer kan ook maar dit maakt het gerecht wel waterig en slap.

By Noos

Thai Massaman Curry With Beef

Tip: To make a thin coconut milk. Add 2 tablespoon coconut milk into every 250ml water.

By Noos